De Longstock Park Water Gardens is een bijzonder watertuin van ca 3 hectare in een bosrijke omgeving.
De vijvers worden gevoed door het riviertje Test en de meerdere eilandjes zijn verbonden door bruggetjes.

De familie East begon aan het einde van de 19e eeuw met de ontwikkeling van de site die nu bekend staat als Longstock Park Water Garden. Ze haalden grind uit het gebied om harde wegen door het landgoed te maken, de resulterende gaten vulden zich vervolgens met grondwater uit de nabijgelegen rivier de Test en creëerden zo een meer.

In de jaren 1920 kocht de familie Beddington Longstock House en zijn land, ze waren erg fervente tuiniers en Reginald zag er het potentieel voor een watertuin in. Hij vroeg een zeer beroemde kwekerij in die tijd, Perrys of Enfield, om een ​​kleine watertuin aan te leggen, met beekjes van en uit de rivier de Test en ze bouwde het mooie zomerhuis met rieten dak dat nog steeds in de tuin staat.

In 1947 kocht John Spedan Lewis Longstock House om toe te voegen aan zijn Leckford Estate. Als oprichter van het John Lewis Partnership was hij een succesvol zakenman, maar hij had een echte passie voor natuurwetenschappen, met name de tuinbouw. De Watertuin werd een van zijn grote persoonlijke passies. Het werd uitgebreid en er werden planten verzameld van over de hele wereld.